13 april 2009

SJ, SJ gamle vän

Igår skulle ju stora R och jag ta tåget hem eftersom bilen var full av bland annat barnvagnar, vertikalskärare och påsar från Gekås, dessutom hade stora R aldrig åkt tåg.

Det började inte bra...
På väg till stationen har de spärrat av vägen så man får ta en jätteomväg genom hela Falkenberg (kändes det som iallafall). Med ett par minuters tillgodo står vi iallafall på perrongen och väntar på ett tåg som aldrig kommer, har det gått för tidigt? Går våra klockor fel? Som tur är valde J att stanna och vinka av oss så han ringer hem till D för att kolla på nätet om det är störnigar i trafiken. Det är det inte, tåget ankom till Falkenberg Station 15.37 och avgick 15.40.
Men hallå!!! Här har det inte passerat nåt tåg!!! Och dessutom är vi HELT ensamma på perrongen, ja, helt ensamma på hela området faktiskt... Skumt.

Vi går mot stationsbyggnaden för att se om nån finns att fråga och får där syn på en liten, liten skylt: "Tågstationen flyttar 8 juni -08 till väg 154"............. VA?!?!
Det var bara att hoppa in i bilen och hitta den nya stationen, vilket inte var så svårt, den låg vid Willys där vi alltid handlar, hade man varit uppmärksam de 5 gånger senaste veckan vi varit på Willys hade vi sett vägskyltarna. Men inget att göra åt utan att ringa C och tala om att vi nkommer hem 1,5 timmar senare. Tur att vädret var bra. Åkte in till stationen, köpte nya biljetter, tillbaks till Willys och köpa dricka och kexchoklad till stora R och sen tillbaks till stationen. Allt för att fördriva tid. Sen väntade en lång timme med många "när kommer tåget". Och väl på tåget tog det väl 10 minuter innan "när är vi hemma"? kom.

Det var inte så kul att åka tåg när allt kom omkring, man fick ju bara vänta hela tiden.
Hua, hur ska det gå i ett flygplan i 10 timmar nästa år.........

2 kommentarer:

  1. Puhu...då kanske jag inte ska ge mig på det där att åka tåg med barnen ändå :-) "Är vi framme snart????"

    SvaraRadera
  2. Hmh, det där verkade lite jobbigt :) Men du fick ju ett bra upplägg för ett inlägg här iaf, hehee. Gäller att tänka positivt vännen :)

    SvaraRadera