06 maj 2009

En mammas dåliga samvete

Jag ska åka bort från mina smågryn och dessutom är de förkylda. Jag ska visserligen bara vara borta i 2 dagar men det räcker för att det dåliga samvetet ska krypa fram. Varför har inte pappor samma samvete? Jag har aldrig hört en pappa säga att han har dåligt samvete för att han festar en kväll/reser bort några dar/tränar ett par timmar i veckan eller spelar golf halva helgen. Det verkar vara nåt reserverat bara för mammor.

Egentligen är det ju ingen fara, barnen har det jättebra hemma hos pappa, kanske till och med bättre eftersom mamma inte är hemma och då kan man ju göra lite som man vill, eller?
Nu har ju dessutom C bokat bort barnen på lördag för att kunna ta hit arbetskamraterna på grillkväll, där ser man vad han passar på när jag är borta. Blev faktiskt lite "sur" till en början. Tyckte gott att han kunde ta hand om barnen en hel helg själv, det har ju jag fått göra när han har varit iväg eller jobbat. Men sen kom jag på att båten kommer in kl 9 på söndag morgon och har man då partat en del på lördagskvällen, vilket är tanken..., så kan det vara ganska skönt att komma hem till ett tomt hus. Nåja, tom och tomt, men en bakfull C lär ju inte göra så mycket väsen av sig. Kanske man till och med kan gå och lägga sig några timmar och vila upp sig utan dåligt samvete!
Och jag försöker verkligen jobba på det dåliga samvetet, jag har iallafall lyckats mota det såpass att jag tar mig "egentid" och tränar ganska mycket. Tänk om man skulle kunna komma så långt att man kan gå på bio med några kompisar utan dåligt samvete ;)

2 kommentarer:

  1. Eftersom jag inte är mamma så vet jag inget om den typen av dåligt samvete, men jag har förstått på mina vänner att de har det. Papporna verkar som sagt inte vara drabbade av samma åkomma... Ha du roligt och roa dig utan man och barn!! Kram

    SvaraRadera
  2. Ja precis så är det Kicki!

    Jag har två dagar den här veckan kommit hem först efter kl 21-22 på kvällarna och jag har ett sådant grymt dåligt samvete för det. Sen att huset har sett ut som f-n för att jag inte har varit hemma, det är en annan sak (som C inte ägnat en enda tanke åt)

    Ny tjänst var det här ja...

    SvaraRadera