16 maj 2009

Stockholm i centrum?

Varför är tv så Stockholmsfixerade? Vet de inte att det finns ett helt land utanför tullarna? Just nu sitter jag och kollar tv-tablåerna för lördagen och inte en endaste liten notis om att det är Göteborgsvarvet idag, det är ju trots allt 30-års jubileum och världens största halvmara. Inte nåt än så länge på Nyhetsmorgon Tv4 som skickar över programledare till hamnar runt om i världen för att bevaka en båtstart som höll på att blåsa inne. Hade de ingen som ville åka till Göteborg?
Kan det vara så att Stockholm är avundjuka på Göteborg för att de själva inte kom på denna idén? Visst att Tv4 inte sänder, men Svt som är public service ska ju tillgodose allas behov säger de själva.
När Stockholm Marathon och Lidingöloppet går så suddas hela dagens ordinarie program ut och det är specialsändningar hela dagarna. När Vårruset springs i Stockholm kommer det program även om det, hallå, Vårruset går i fler städer än Stockholm!!!
Inte heller Aftonbladet har nåt, Expressen har en liten rutan nästan längst ner....

Jag kommer speciellt ihåg en gång när de skulle presentera vädret på Tv4 och de började med att: "Idag har det varit riktigt dåligt väder." Och så visade det sig att det regnat i Stockholmstrakten men varit bra i stora delar av resten av landet...

Och ja, jag vet att det är Eurovisionschlagerfestival i kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar